Expoziţia „Măşti, păpuşi, marionete” – Institutul Cultural Român

Expoziţia Măşti, păpuşi, marionete, semnată de artista Carmen Olteanu, a fost vernisată, luni, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, în prezenţa unui public numeros.

Lumea ludică din lucrările lui Carmen Olteanu a fost admirată de cei prezenţi, artista mărturisind că a fost influenţată pentru acestea de momentele mai puţin fericite din viaţă.„Am realizat portrete mult înainte de aceste păpuşi. Aveam nevoie de o regăsire a mea şi de o reîntoarcere la zona ludică, la copilărie pentru a ascunde zonele neconfortabile ale vieţii”, a declarat Carmen Olteanu. Multe dintre tablouri au fost pictate plecând de la portrete de păpuşi, pe care şi-a construit propriile compoziţii, dar cu altă stare.

„Institutul Cultural Român este o instituţie pe care o ştiţi ca exportatoare de cultură română în străinătate. Puţină lume ştie că facem evenimente şi în ţară, cele mai multe dintre ele vin aici ca un fel de vas premergător al unor exporturi în străinătate, ceea ce se va întâmpla şi cu expoziţia lui Carmen Olteanu. Sunt într-un fel autorul acestui concept, pentru că a venit să-mi propună ceva care mie mi se părea că i se potriveşte şi, răsfoind un catalog de expoziţie, i-am sugerat această expoziţie de măşti, păpuşi şi marionete care mi se părea că o reprezintă şi care sunt o notă distinctă în peisajul nostru de artă plastică”, a afirmat, la vernisaj, Mirel Taloş, vicepreşedinte al ICR.

Read More

Share Post :